Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Almarózsa

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 1 csomag gluténmentes leveles tészta
  • 2 nagyobb alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
  • víz
  • 1 evőkanál nyírfacukor por

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk. 2 dl vizet felteszünk a tűzre, hozzáadjuk a citromlevet, ha forr, pár percre beledobjuk az almaszeleteket, hogy kicsit megpuhuljanak, így könnyebben hajlíthatók lesznek. Az almákat kihalásszuk. Egy tálkában összekeverjük a nyírfacukrot az őrölt fahéjjal. A leveles tésztát lisztezett asztalon vékonyra kinyújtjuk, 5 egyenlő, kb. 3-4 cm-es csíkra vágjuk (kb. 20-25 cm hosszúságúra). Megkenjük baracklekvárral, majd elkezdjük balról jobbra egymás mellé sorakoztatni rá az almaholdacskákat úgy, hogy felül 1-2 mm-rel túllógjon a tésztán. Meghintjük a fahéjas nyírfacukorral, majd balról-jobbra óvatosan feltekerjük a tésztát, hogy szép rózsaformát kapjunk. Ha szépen egyben maradnak maguktól is, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ha nem marad egyben (mert olyat is csinálhat), nem dőlünk az odakészített kardunkba, hanem kivajazott muffin sütőben sütjük 180 fokon kb. 25-30 percig. Ha jól sikerült, örömünkben kis szalagocskákkal díszíthetjük őket. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr7712619965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása