Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Banánkenyér

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 1 csomag Mester Család gluténmentes süteményliszt
  • 1 kávéskanál Eritrit
  • 4-5 db érett banán
  • 50 g olvasztott laktózmentes vaj
  • 2 db M-es tojás
  • 10 dl laktózmentes tej

A banánokat keverjük össze turmixgépben a tejjel, a vajjal és a tojással. Ezután keverjük a liszthez az édesítőszert, majd dolgozzuk el a banános masszát a lisztes keverékkel. Vajazzunk ki egy gyümölcskenyérformát, kevés gluténmentes rizsliszttel szórjuk körbe. Öntsük bele a tésztát.
Előmelegített, sütőben 40-45 percig süssük, közben tűvel néha beleszúrkálunk.

Ha félig kihűlt kiborítjuk a formából. Ha jól dolgoztunk szépen, egyben kijön belőle, ekkor örömtáncot lejtünk, ha mégsem halkan szitkozódhatunk. Erősebb idegzetűek elkezdhetik előröl az egészet.
Ha marad még belőle, folpackban 2-3 napig is puha marad. Jó étvágyat, jó nassolást!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3812619997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása