- 25-30 db bodzavirágfej
- 3 db kezeletlen citrom
- 40 dkg nyírfacukor
- 3 literes befőttes üveg
A bodzavirágokat alaposan mossuk meg. Fontos, hogy lehetőleg ne főút mellől szedjük, mert a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényben. Egy nagy befőttes üveg aljára szórjuk a nyírfacukor felét, tegyük rá a bodzavirágokat, öntsünk rá három citrom kifacsart levét. Engedjük fel vízzel, tetejére a maradék nyírfacukor kerül. Zárjuk le az üveget, és a Koktél című örökbecsű filmben Tom Cruise által bemutatott mozdulatokkal rázzuk össze (aki nem látta, előtte feltétlenül nézze meg). Az édesítőtől kevésbé lesz sűrű, de annál frissebb. 2 napig száraz, hűvös helyen pihentessük szegényt az átélt izgalmak miatt. Ezután a virágokat jól nyomkodjuk ki, a levet szűrjük le és töltsük jól zárható palackokba. Egészségünkre!