Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Bodzaszörp

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 25-30 db bodzavirágfej
  • 3 db kezeletlen citrom
  • 40 dkg nyírfacukor
  • 3 literes befőttes üveg

A bodzavirágokat alaposan mossuk meg. Fontos, hogy lehetőleg ne főút mellől szedjük, mert a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényben. Egy nagy befőttes üveg aljára szórjuk a nyírfacukor felét, tegyük rá a bodzavirágokat, öntsünk rá három citrom kifacsart levét. Engedjük fel vízzel, tetejére a maradék nyírfacukor kerül. Zárjuk le az üveget, és a Koktél című örökbecsű filmben Tom Cruise által bemutatott mozdulatokkal rázzuk össze (aki nem látta, előtte feltétlenül nézze meg). Az édesítőtől kevésbé lesz sűrű, de annál frissebb. 2 napig száraz, hűvös helyen pihentessük szegényt az átélt izgalmak miatt. Ezután a virágokat jól nyomkodjuk ki, a levet szűrjük le és töltsük jól zárható palackokba. Egészségünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1612620035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása