Töredelmesen bevallom, hogy eme alkotás azért készült tojás nélkül, mert egy darabot sem találtam itthon. Lustaságból kifolyólag nem is volt kedvem még nyitva tartó üzletet keresni, ezért gondoltam egy merészet, és hozzákezdtem tojás nélkül.
- 4 evőkanál xilit
- 200 g kukoricaliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- fél zacskó sütőpor
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dl laktózmentes tej
- 1 bögre magozott cseresznye (befőtt is jó)
- 1 kávéskanál vanília aroma
- egy kávéskanál fahéj
- egy teáskanál laktózmentes vaj a kenéshez
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Folyamatosan adjuk hozzá tejet és a vanília aromát, így keverjük csomómentesre. Beleforgatjuk a cseresznyét. Kivajazott formába öntjük. A tetejére még szórhatunk cseresznyét. 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. És várjuk a jó szerencsét…
És voilá! Ehető, sőt finom, a tojásmentességet pedig mélyen eltitkoltam az érintettek elől.
Mindenkinek, aki ki meri próbálni: Jó étvágyat!