- 100 g laktózmentes túró
- 150 g laktózmentes mascarpone
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál folyékony eritrit
- 1 bögre eper
- 2 evőkanál cukormentes eperlekvár
Az epret megtisztítom, felszeletelem. A poharat vízzel átöblítem, így a vékonyabbra vágott eperszeletek odatapadnak a pohár belsejéhez. A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a mascarponét, az édesítőt és a reszelt citromhéját, lágy krémmé keverem. Két tálba kettéveszem a krémet. Az eper felét turmixgépben/botmixerrel pürésítem. ezt az egyik adag mascarpone krémhez keverem, hogy szép rózsaszín legyen. Elkezdem rétegezni: színezetlen, fehér mascarpone krém, rózsaszín mascarpone krém, eper lekvár. A tetejére növényi tejszínhabot is fújhatunk, illetve gluténmentes kekszet is tördelhetünk a pohár aljára, úgy még kiadósabb a desszert. Jó étvágyat!