Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Epres mascarponés-túrós pohárkrém

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 100 g laktózmentes túró
  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál folyékony eritrit
  • 1 bögre eper
  • 2 evőkanál cukormentes eperlekvár

Az epret megtisztítom, felszeletelem. A poharat vízzel átöblítem, így a vékonyabbra vágott eperszeletek odatapadnak a pohár belsejéhez. A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a mascarponét, az édesítőt és a reszelt citromhéját, lágy krémmé keverem. Két tálba kettéveszem a krémet. Az eper felét turmixgépben/botmixerrel pürésítem. ezt az egyik adag mascarpone krémhez keverem, hogy szép rózsaszín legyen. Elkezdem rétegezni: színezetlen, fehér mascarpone krém, rózsaszín mascarpone krém, eper lekvár. A tetejére növényi tejszínhabot is fújhatunk, illetve gluténmentes kekszet is tördelhetünk a pohár aljára, úgy még kiadósabb a desszert. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5912620077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása