- 2 bögre Mester Család süteményliszt
- 1 bögre eper
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 csipet só
- fél bögre olvasztott laktózmentes vaj
- fél bögre laktózmentes tej
- 1 evőkanál stevia
- 1 evőkanál hideg vaj a muffin forma kikenéséhez
A liszthez hozzászitáljuk a sütőport és a steviát, hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a felolvasztott vajat, és a tejet. Lassan adagolva csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. A megtisztított epret feldaraboljuk (nem faljuk be rögtön) és a tésztához forgatjuk. Kivajazott muffin formába öntjük a ¾-éig. (Nekem a muffin papírba beleragadt az eper miatt, ezért ajánlom inkább a szilikonos formát). 180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat!
Ha véletlenül így sikerülne, senki ne essen kétségbe, a főételek között megtaláljátok a császármorzsa receptjét, ami még bőven lehet belőle.