Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Epres muffin

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 2 bögre Mester Család süteményliszt
  • 1 bögre eper
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • fél bögre olvasztott laktózmentes vaj
  • fél bögre laktózmentes tej
  • 1 evőkanál stevia
  • 1 evőkanál hideg vaj a muffin forma kikenéséhez

A liszthez hozzászitáljuk a sütőport és a steviát, hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a felolvasztott vajat, és a tejet. Lassan adagolva csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. A megtisztított epret feldaraboljuk (nem faljuk be rögtön) és a  tésztához forgatjuk. Kivajazott muffin formába öntjük a ¾-éig. (Nekem a muffin papírba beleragadt az eper miatt, ezért ajánlom inkább a szilikonos formát). 180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat!

Ha véletlenül így sikerülne, senki ne essen kétségbe, a főételek között megtaláljátok a császármorzsa receptjét, ami még bőven lehet belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3712620127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása