- 2-3 db szép piros alma
- 1 tábla diabetikus étcsokoládé
- kókuszreszelék
Az almákat megmossuk, félbevágjuk. Nem kell meghámozni. Nagyon vékonyan felszeleteljük, a magokat kiszedjük. Ha egy kis citromlével megkenjük, nem barnul meg, szép fehér marad. Ízlés szerint fahéjjal meghinthetjük vagy mézzel megkenhetjük. 120 fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben legalább egy órán át sütjük, időnként megforgatva a szeleteket. Kikapcsolt sütőben hagyjuk még egy fél órát. Olvasszunk csokit! (Nos, ezt a két szót meghallva egy éve még sikítva menekültem volna egy lakatlan sziget felé). Egy lábast félig megtöltünk vízzel, forralni kezdjük. Ha nincs csokiolvasztó edényünk egy kisebb edény is megteszi, ami ráillik a nagyobb lábasunkra. Ha már forr a víz, a kisebb lábasba öntsünk egy dl olívaolajat vagy 10 dkg vajat, de más zsiradék is megteszi. Ha már felolvadt, daraboljuk bele a csokit, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel. Ne várjuk meg, hogy nagyon besűrűsödjön/összeugorjon. Ha kész GYORSAN forgassuk bele az almákat, majd bele a kókuszreszelékbe. Tegyük egy tálra, hűtőben 15-20 perc alatt megdermed és már fogyasztható is. Jó nassolást, jó étvágyat!