Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Leopárd kalács

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 30 dkg Mester kelt tészta liszt 
  • 80 dkg Mester süteményliszt
  • 250 ml laktózmentes tej
  • 4 gr Dr. Oetker porélesztő
  • 40 gr olvasztott laktózmentes vaj
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 50 gr Eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • 6 gr Mester vaníliás cukor

Kenéshez: 

  • 1 db tojás

A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, az édesítőt, sót, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, és az egészet újra megkeverjük. Langyos laktózmentes tejben elkeverjük a felvert tojást, beleöntjük a tálban lévő hozzávalókhoz, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Ekkor még hozzáöntjük az olvasztott vajat és azzal is jól összedolgozzuk. Mikor jól nyújtható állagot ér el nagyon örülünk. A kész tésztát 3 részre osztjuk. Egy nagyobb és két kisebb formát készítünk. A két kisebb közül az egyikbe 2 evőkanál kakaóport keverünk kevés tejjel, majd összegyúrjuk, a másikat 1 evőkanál kakaóporral és kevés tejjel gyömöszöljük össze. A kezdők ilyen fázisban már kubai salsa lépésekkel körbetáncolhatják az asztalt.

40 percig letakarva kelesztjük, ezután mindhárom tésztából 7-7 gombócot formázunk. A világos és közepesen kakaós gömböckéket ovális alakúra nyújtjuk és egymásra helyezzük. A harmadik legsötétebbet kézzel vékonyra sodorjuk és ráhelyezzük a kinyújtott tésztákra. Végül mindhármat összetekerjük. Ha jól dolgoztunk hét rudacskát kell, hogy kapjunk. Kikent téglalap alakú formába rakjuk őket a következő módon: alulra kettőt, rá hármat, a tetejére kettőt. A felsőket felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 percig nyugton hagyjuk (sütőtől függően azért nem árt néha belelesni). Miután kivettük és kissé meghűlt, felszeleteljük és bezsebeljük a dicséreteket. Jó étvágyat mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4512620165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása