- 25 dkg laktózmentes túró
- 30 dkg Mester Család rizsliszt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 kávékanál sütőpor/szódabikarbóna
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál Liga laktózmentes margarin
- Kenéshez: 1 db felvert tojás
A medvehagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport. A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzákeverjük a tojást és a felolvasztott margarint. Összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és összegyúrjuk. Figyelem, nem kell lábon kihordani egy infarktust, ha a tészta kicsit ragadós, olyankor nyugodtan nyomjunk hozzá még egy kis lisztet. Belisztezett asztalon kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, majd felvert tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg pirulni nem kezd. Jó étvágyat!