Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Medvehagymás túrós pogácsa

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 30 dkg Mester Család rizsliszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávékanál sütőpor/szódabikarbóna
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál Liga laktózmentes margarin
  • Kenéshez: 1 db felvert tojás

A medvehagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.  A liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport. A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzákeverjük a tojást és a felolvasztott margarint. Összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és összegyúrjuk. Figyelem, nem kell lábon kihordani egy infarktust, ha a tészta kicsit ragadós, olyankor nyugodtan nyomjunk hozzá még egy kis lisztet. Belisztezett asztalon kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, majd felvert tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg pirulni nem kezd. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr312619971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása