Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Rántott bodzavirág

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 7-8 db frissen szedett bodzavirág
  • 25 dkg g liszt
  • 5-6 dl laktózmentes tej
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kanál édesítő (Xilit, Eritrit)
  • 4-5 kanál zsír vagy olaj a sütéshez
  • kevés fahéj és porrá zúzott édesítőszer a meghintéshez

A megtisztított bodzákat mossuk meg (nem árt, ha előtte kipöcköljük belőle a bogarakat, aki nem vega természetesen benne hagyhatja), csepegtessük le és hagyjuk megszáradni. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, az édesítőt, a tojást, a tejet, majd pihenjünk vele együtt kb. egy fél órát. Jót fog tenni, majd újult erővel forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, a bodzavirágokat mártsuk bele a tésztába, és süssük aranysárgára. Hintsük meg fahéjas édesítővel és gyorsan együk meg, amíg a többiek nem látják. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4512620097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása