- 7-8 db frissen szedett bodzavirág
- 25 dkg g liszt
- 5-6 dl laktózmentes tej
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 tojás
- 1 kanál édesítő (Xilit, Eritrit)
- 4-5 kanál zsír vagy olaj a sütéshez
- kevés fahéj és porrá zúzott édesítőszer a meghintéshez
A megtisztított bodzákat mossuk meg (nem árt, ha előtte kipöcköljük belőle a bogarakat, aki nem vega természetesen benne hagyhatja), csepegtessük le és hagyjuk megszáradni. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, az édesítőt, a tojást, a tejet, majd pihenjünk vele együtt kb. egy fél órát. Jót fog tenni, majd újult erővel forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, a bodzavirágokat mártsuk bele a tésztába, és süssük aranysárgára. Hintsük meg fahéjas édesítővel és gyorsan együk meg, amíg a többiek nem látják. Jó étvágyat!