Második olyan próbálkozásom, amit már a családommal is meg mertem kóstoltatni, anélkül, hogy közben a közelgő csoportos gyomormosás gondolata forgott volna a fejemben.
- 1 db kisebb sütőtök
- 15 dkg Dia-Welness darált keksz
- 5 dkg xilit (por)
- rumaroma (ízlés szerint)
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
A tököt megsütjük sütőben. A kihűlt, megsült tök húsát egy tálba tesszük, és krumpinyomóval , vagy villával összetörjük. Összekeverjük a darált keksszel és a porxilittel, fűszerezzük a fahéjjal , rumaromával (ízlés szerint), majd lágy masszává gyúrjuk. A masszából kis gombócokat formálunk. Hogy még csinosabb és finomabb legyen, kókuszreszelékbe, mandulapehelybe, vagy őrölt dióba forgathatjuk. Jó étvágyat!