Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sütőtök golyók

2017. június 26. - Derült égből allergia

Második olyan próbálkozásom, amit már a családommal is meg mertem kóstoltatni, anélkül, hogy közben a közelgő csoportos gyomormosás gondolata forgott volna a fejemben.

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 15 dkg Dia-Welness darált keksz
  • 5 dkg xilit (por)
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt)

A tököt megsütjük sütőben. A kihűlt, megsült tök húsát egy tálba tesszük, és krumpinyomóval , vagy villával összetörjük. Összekeverjük a darált keksszel és a porxilittel, fűszerezzük a fahéjjal , rumaromával (ízlés szerint), majd lágy masszává gyúrjuk. A masszából kis gombócokat formálunk. Hogy még csinosabb és finomabb legyen, kókuszreszelékbe, mandulapehelybe, vagy őrölt dióba forgathatjuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4012621085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása