Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Bögrés meggyes-mákos süti

2017. június 27. - Derült égből allergia

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb tojás
  • 1 bögre eritrit
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre rizsliszt
  • ½ bögre zabpehelyliszt
  • 1 kávékanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • ¾ bögre laktózmentes tej
  • ½ bögre meggybefőtt leve
  • 1 bögre magozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük az eritrittel. A maradék száraz hozzávalókat (lisztek, mák, fahéj, só, sütőpor, reszelt citromhéj) összekeverjük, majd a tejjel és a meggylével csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a tojásos masszát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk magozott meggyel. 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 30-40 perc). Jó étvágyat!

(Ha túl száraznak találnánk a tésztát, készíthetünk hozzá meggyszószt pár perc alatt turmixgépben: egy marék magozott meggyből, egy evőkanál por alapú xilit hozzáadásával.)

19489250_1587704574605336_1909226100_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1112622615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása