Hozzávalók:
- 2 nagyobb tojás
- 1 bögre eritrit
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre rizsliszt
- ½ bögre zabpehelyliszt
- 1 kávékanál fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 bio citrom reszelt héja
- ¾ bögre laktózmentes tej
- ½ bögre meggybefőtt leve
- 1 bögre magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük az eritrittel. A maradék száraz hozzávalókat (lisztek, mák, fahéj, só, sütőpor, reszelt citromhéj) összekeverjük, majd a tejjel és a meggylével csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a tojásos masszát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk magozott meggyel. 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 30-40 perc). Jó étvágyat!
(Ha túl száraznak találnánk a tésztát, készíthetünk hozzá meggyszószt pár perc alatt turmixgépben: egy marék magozott meggyből, egy evőkanál por alapú xilit hozzáadásával.)