Többször próbálkoztam már linzertészta készítésével, de általában a végeredmény 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is alkalmas lett volna. Végül a tökéletes, omlós receptre Vizler-Bokréta Veronika oldalán leltem rá.
Annyi módosítást eszközöltem csak rajta, hogy cukor helyett édesítőszert használtam, valamint a tésztába nálam egy kis darált dió is került.
Recept innen: http://www.glutenmentesovezet.hu/sutemenyek-edessegek/lekvaros-linzer-rizslisztbol/48614/
Hozzávalók:
- 200 gr rizsliszt (próbáltam Mester süteménylisztből, úgy is puha, omlós tésztát kaptam)
- 50 gr darált dió
- 125 gr Liga (laktózmentes)
- 75 gr eritrit
- 1 db M-es tojás
- egy vaníliarúd kikapart magja
- 1 csipet só
- 1 bio citrom reszelt héja
- diabetikus lekvár
A lisztet, a sót, a darált diót, a vanília kikapart magját, és a citrom héját egy tálba mérjük. Egy másik edényben a tojást kikeverjük az eritrittel, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután összeöntjük a lisztes keverékkel, majd összegyúrjuk a tésztát. Egy órára folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Diabetikus lekvárral összeragasztjuk a tésztákat, darált dióval meghintjük. "Bedobozolva" puhán tartható. Jó étvágyat!