Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Diós linzer, házi baracklekvárral

2017. június 27. - Derült égből allergia

Többször próbálkoztam már linzertészta készítésével, de általában a végeredmény 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is alkalmas lett volna. Végül a tökéletes, omlós receptre Vizler-Bokréta Veronika oldalán leltem rá.

Annyi módosítást eszközöltem csak rajta, hogy cukor helyett édesítőszert használtam, valamint a tésztába nálam egy kis darált dió is került.

Recept innen: http://www.glutenmentesovezet.hu/sutemenyek-edessegek/lekvaros-linzer-rizslisztbol/48614/

Hozzávalók:

  • 200 gr rizsliszt (próbáltam Mester süteménylisztből, úgy is puha, omlós tésztát kaptam)
  • 50 gr darált dió
  • 125 gr Liga (laktózmentes)
  • 75 gr eritrit
  • 1 db M-es tojás
  • egy vaníliarúd kikapart magja
  • 1 csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  •  diabetikus lekvár

A lisztet, a sót, a darált diót, a vanília kikapart magját, és a citrom héját egy tálba mérjük. Egy másik edényben a tojást kikeverjük az eritrittel, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután összeöntjük a lisztes keverékkel, majd összegyúrjuk a tésztát.  Egy órára folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Diabetikus lekvárral összeragasztjuk a tésztákat, darált dióval meghintjük. "Bedobozolva" puhán tartható. Jó étvágyat!

dios_linzer_hazi_sargabarcklekvarral.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4812624901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása