Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Lemon curd, az angol citromkrém

2017. június 27. - Derült égből allergia

Hozzávalók:

  • 3 közepes tojás
  • 2 nagyobb bio citrom
  • 50 dkg vaj
  • 2 evőkanál eritrit (aki az édesebb ízeket kedveli, tehet többet is)

19441235_1588894071153053_141551308_n.jpg

Elkészítés:

A citromokat megmossuk, lereszeljük a héjukat, majd kifacsarjuk a levüket. Gőz felett felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a felvert tojásokat. Ezután hozzáadjuk az eritritet, végül pedig a citromok levét és héját. Folyamatosan kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Én ezt követően még kézi habverővel keverek rajta párat, így még krémesebb állagúvá válik. Kis üvegekbe töltjük, hűtőben 1-2 hétig is eláll. Rengeteg lehetőséget rejt magában, fogyaszthatjuk péksüteménnyel reggelihez, keksszel uzsonnára, gasztroajándéknak is kiváló, de citromos pite tölteléke is lehet!

Egy dolgot azonban fontos tisztázni Gordon Ramsay szerint, mielőtt nekilátunk :)

19415710_1585091558199971_1449445146_n.jpg

                                                                                   (Forrás: alienface)

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3712624853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása