A tésztához:
- 1,5 bögre Mester süteményliszt
- 2-3 evőkanál hideg laktózmentes vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál hideg víz
- 2 evőkanál xilit
- 1 csipet só
- 2 tojás
A töltelékhez:
- pár csepp citromlé
- 2 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
- 10-12 db sárgabarack
Kenéshez:
- 1 tojás
A lisztet a xilithez szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a sót, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáöntjük a felvert tojásokat, majd a vizet, ezután lisztezett kézzel tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük (Ne ijedjünk meg, ha eleinte kicsit (nagyon?) ragadós a tészta, a hűtőben szépen össze fog állni). Ezalatt a barackot megmossuk, felszeleteljük. A tészta 2/3-át lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a kivajazott piteformába simítjuk, villával megszurkáljuk. Most következhet a vakon sütés! Nem, nem becsukott szemmel folytatjuk a sütés. J A tésztát kibéleljük egy sütőpapírral, amire babot, lencsét vagy rizst szórunk nehezékként, majd 180 fokon kb 15-20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a magokkal és következhet a töltelék. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcs ne áztassa el a tésztát, valamint az ne emelkedjen meg túlságosan. Ha minden jól megy, a végeredményként egy ropogós, elősütött pitetésztát kapunk. Megkenjük a baracklekvárral (vaníliás pudinggal is nagyon finom ám), majd ráfektetjük a barackszeleteket, meglocsoljuk pár csepp citromlével. A maradék tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, amivel berácsozzuk a piténket. A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd 180 fokon további 20-30 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje. Jó étvágyat!