Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sárgabarackos amerikai pite

2017. július 10. - Derült égből allergia

A tésztához:

  • 1,5 bögre Mester süteményliszt
  • 2-3 evőkanál hideg laktózmentes vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 csipet só
  • 2 tojás

 

A töltelékhez:

  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
  • 10-12 db sárgabarack

 

Kenéshez:

  • 1 tojás

A lisztet a xilithez szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a sót, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáöntjük a felvert tojásokat, majd a vizet, ezután lisztezett kézzel tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük (Ne ijedjünk meg, ha eleinte kicsit (nagyon?) ragadós a tészta, a hűtőben szépen össze fog állni). Ezalatt a barackot megmossuk, felszeleteljük.  A tészta 2/3-át lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a kivajazott piteformába simítjuk, villával megszurkáljuk. Most következhet a vakon sütés! Nem, nem becsukott szemmel folytatjuk a sütés. J  A tésztát kibéleljük egy sütőpapírral, amire babot, lencsét vagy rizst szórunk nehezékként, majd 180 fokon kb 15-20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a magokkal és következhet a töltelék. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcs ne áztassa el a tésztát, valamint az ne emelkedjen meg túlságosan. Ha minden jól megy, a végeredményként egy ropogós, elősütött pitetésztát kapunk. Megkenjük a baracklekvárral (vaníliás pudinggal is nagyon finom ám), majd ráfektetjük a barackszeleteket, meglocsoljuk pár csepp citromlével. A maradék tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kb 1 cm széles csíkokra vágjuk, amivel berácsozzuk a piténket. A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd 180 fokon további 20-30 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje. Jó étvágyat!sargabarackos_pite.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6912655377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása