Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sárgabarackos gyümölcsrizs

2017. július 10. - Derült égből allergia
  • 4-5 db sárgabarack
  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre laktózmentes tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál laktózmentes vaj
  • 100 g eritrit
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 200 ml laktózmentes habtejszín

 

A tejet feltesszük forrni a vízzel, az édesítővel és a vanília aromával, majd beleszórjuk a citromhéjat is. Ha forr, felolvasztjuk benne a vajat, ezután hozzáöntjük a rizst is Ha megfőtt a rizs, fedő alatt hagyjuk még állni további 10 percig, hogy magába szívja az összes folyadékot.

Eközben a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a gyümölccsel együtt a kihűlt tejberizsbe forgatjuk (a gyümölcsrizs tetejére díszítésnek félretehetünk pár kanálnyit). Jó étvágyat!

 

19858837_1607251992650594_480702930_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/12655365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása