- 4-5 db sárgabarack
- 1 bögre rizs
- 3 bögre laktózmentes tej
- 1 dl víz
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- 100 g eritrit
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 200 ml laktózmentes habtejszín
A tejet feltesszük forrni a vízzel, az édesítővel és a vanília aromával, majd beleszórjuk a citromhéjat is. Ha forr, felolvasztjuk benne a vajat, ezután hozzáöntjük a rizst is Ha megfőtt a rizs, fedő alatt hagyjuk még állni további 10 percig, hogy magába szívja az összes folyadékot.
Eközben a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a gyümölccsel együtt a kihűlt tejberizsbe forgatjuk (a gyümölcsrizs tetejére díszítésnek félretehetünk pár kanálnyit). Jó étvágyat!