Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Cukkinis brownie meggyel

2017. július 19. - Derült égből allergia

Az egyik legfinomabb, legcsokisabb amerikai sütemény, ami pillanatok alatt elkészül és ha egy kis cukkinivel is felturbózzuk, még a napi zöldségfogyasztásunkat is letudhatjuk, miközben ezt a csupacsokis nyalánkságot majszoljuk. Elsőre talán szürreálisnak tűnhet, hogyan  kerülhet cukkini egy süteménybe, de én kifejezetten szeretem vele feldobni a desszerteket, mivel az ízén egyáltalán nem érződik, viszont sokkal lágyabb, szaftosabb (és nem mellesleg egészségesebb) tésztákat lehet a segítségével produkálni.

  • 1 kisebb cukkini
  • 10 dkg Mester család süteményliszt
  • 10 dkg diabetikus étcsokoládé
  • 2 evőkanál laktózmentes vaj
  • 1 evőkanál laktózmentes tej vagy meggybefőtt leve
  • 4 tojás
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 kavéskanál sütőpor
  • 10 dkg xilit
  • 1 csipet só
  • 1 bögre magozott meggy
  • 1 kávékanál csokis meggy aroma (elhagyható)

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, édesítőszert , kakaót és a csipet sót. A cukkinit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat habverővel habosra verjük. A vajat felolvasztjuk gőz felett, majd beleszórjuk a felkockázott csokoládét. Ha felolvadt, a tejjel/befőtt levével együtt a tojáshoz keverjük és további 1-2 percig habosítjuk. Ezután a száraz hozzávalókhoz öntjük, beleforgatjuk a cukkinit is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk a magozott meggyel, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje repedezni nem kezd (kb. 15 perc). Jó étvágyat!

19244230_1589403144435479_55922763_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4912674823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása