Az egyik legfinomabb, legcsokisabb amerikai sütemény, ami pillanatok alatt elkészül és ha egy kis cukkinivel is felturbózzuk, még a napi zöldségfogyasztásunkat is letudhatjuk, miközben ezt a csupacsokis nyalánkságot majszoljuk. Elsőre talán szürreálisnak tűnhet, hogyan kerülhet cukkini egy süteménybe, de én kifejezetten szeretem vele feldobni a desszerteket, mivel az ízén egyáltalán nem érződik, viszont sokkal lágyabb, szaftosabb (és nem mellesleg egészségesebb) tésztákat lehet a segítségével produkálni.
- 1 kisebb cukkini
- 10 dkg Mester család süteményliszt
- 10 dkg diabetikus étcsokoládé
- 2 evőkanál laktózmentes vaj
- 1 evőkanál laktózmentes tej vagy meggybefőtt leve
- 4 tojás
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 1 kavéskanál sütőpor
- 10 dkg xilit
- 1 csipet só
- 1 bögre magozott meggy
- 1 kávékanál csokis meggy aroma (elhagyható)
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, édesítőszert , kakaót és a csipet sót. A cukkinit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat habverővel habosra verjük. A vajat felolvasztjuk gőz felett, majd beleszórjuk a felkockázott csokoládét. Ha felolvadt, a tejjel/befőtt levével együtt a tojáshoz keverjük és további 1-2 percig habosítjuk. Ezután a száraz hozzávalókhoz öntjük, beleforgatjuk a cukkinit is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk a magozott meggyel, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje repedezni nem kezd (kb. 15 perc). Jó étvágyat!