Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sárgabarackos crumble (morzsa süti) 5 perc alatt

2017. július 19. - Derült égből allergia

Szaftos, de mégis ropogós, villámgyors, telis tele gyümölccsel…. Igen, ez a méltán népszerű crumble, ami szerintem ebben a kánikulában a legjobb választás, ha egy kis édességre vágyunk. Az eredeti receptre Jamie Oliver oldalán leltem rá, még évekkel ezelőtt, azóta is előszeretettel készítem el ezt az angol süteményt szezonális gyümölcsökkel, természetesen egy ideje „mindenmentesítve”.

Hozzávalók:

  • 100 g xilit
  • 100 g Mester család süteményliszt
  • 80 g darált dió
  • 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 100 g hideg vaj

 

Töltelék:

  • 1 teáskanál xilit por
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 50 dkg sárgabarack

 

Kenéshez:

  • laktózmentes vaj

Elkészítés:

A szép, érett barackokat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, lefelé fordítva egy kivajazott sütőtálba fektetjük, meghintjük a fűszerekkel összekevert édesítővel. A lisztet, xilitet, darált diót, valamint a sütőport összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, majd rászórjuk a gyümölcsre. A tálat lefedjük alufóliával (hogy a gyümölcs levet eresszen), majd 180 fokon, 20 percig sütjük. Ekkor eltávolítjuk az alufóliát és további 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a tészta kicsit megpirul. Növényi tejszínhabbal, fagyival tálaljuk. Jó étvágyat!

19849032_1608241809218279_951332697_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1212674675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása