Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Darafelfújt

2017. július 24. - Derült égből allergia
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 6 evőkanál No carb daramix
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott evőkanál nyírfacukor
  • 1 evőkanál laktózmentes vaj
  • 3 tojás

Régebben gyakran készítettem reggelire/vacsorára grízfelfújtat, ha a jól megszokott tejbegríz már mindenkinek a fülén folyt ki, természetesen akkor még búzadarából. Sajnos a „mentesített” változattal még nem sikerült olyan szép, magas felfújtat készítenem, mint hajdanán, de ízre tökéletes mása így is. A tejet a vízzel feltesszük forrni, a nyírfacukorral, egy csipet sóval. Mielőtt elkezd forrni, hozzáadjuk a vajat. Ha forr, lassan adagolva beleszórjuk a darát. Addig kevergetjük lassú tűzön, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. A barackot megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Ha kihűlt a tejbegrízünk, elkeverjük a felvert tojások sárgájával, majd a tojásfehérjét is óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölccsel együtt. Kivajazott tepsibe öntjük, 180 fokon, körülbelül 40 percig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje. Jó étvágyat!

Egy kis kedvcsináló, a fiúk ugyan a búzadaráról énekelnek (ők még ezek szerint nem gluténérzékenyek). :)

https://www.youtube.com/watch?v=iYiuthNVMOY

sargabarackos_darafelfujt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5412685947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása