Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Kölespuding

2017. augusztus 01. - Derült égből allergia

Az utóbbi időben nagyon rákattantam a kölesre, de ezt valószínű majd ti is látni fogjátok. Rendkívül sokféleképpen elkészíthetjük: fogyaszthatjuk köretként (ha már unjuk a megszokott rizs vagy burgonya köretet), készíthetünk belőle feltétet például fasírt formájában, de egy finom desszertnek is kiváló alapanyaga lehet. Alacsony kalória tartalma miatt diétázóknak is meleg szívvel ajánlom, illetve magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánus életmód hívei is előszeretettel fogyasztják.  Béltisztító, gyomorvédő, lúgosító hatása mellett nagyon jó immunerősítő is. És hölgyeim, a végére hagytam a legkedvesebb szerepét: ez a kis csodagabona még a bőrünket is megszépíti, továbbá a körmünket és a hajunkat is erősíti. Na de a köles iránti rajongásomat kifejezvén, térjünk át végre a receptre is:

Mona oldalán bukkantam rá erre a remek kis receptre, amit kisebb változtatással azonnal el is készítettem.

Recept innen: http://monakonyhaja.blogspot.hu/2014/03/ribizlis-koles-puding-gluten-laktoz-es.html

  • 10 dkg köles
  • 2+1 dl laktózmentes tej
  • 2 dl víz
  • ½ tasak Haas gluténmentes csokipuding
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál por alapú eritrit ( aki édesebbre szeretné tehet 3-at is)
  • aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál diabetikus baracklekvár

A kölest megmossuk, majd feltesszük főni 2 dl tej és 2 dl víz társaságában. Hozzáadjuk az édesítőt, a sót és az aszalt gyümölcsöt is.  Amíg a köles megpuhul ( jelen esetben nem baj, ha kicsit szétfő), addig a pudingport kikavarjuk 1 dl tejben, majd a kakaóval együtt a köleshez adjuk. Alaposan belekeverjük, majd 1-2 perc után levesszük a tűzről. Baracklekvárral  rétegezve tálaljuk, hűtve fogyasztjuk. Jó étvágyat!

20427634_1629422753766851_1985465774_n.jpg

Kedvező fogadtatása miatt elkészítettem egy csokis változatát is. Itt az elkészült kölespudingot még melegen, vízzel kiöblített szilikonos (!) mini kuglóf formákba kanalaztam, majd legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe raktam. Ha kihűlt, könnyedén kifordítható a formákból! A közepébe csokipudingot kanalaztam. Jó étvágyat!

20370298_1629422660433527_553066147_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1912709420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása