A neve Rudi. Köles Rudi. Ízre és kinézetre is tökéletes mása az igazi „piros pöttyesnek”, de valójában semmiféle tejterméket nem tartalmaz. Többször kísérleteztem már a „hamis” rudi megalkotásával, de ez lett a nyerő.
- 10 dkg köles
- 2 dl rizstej
- 1 dl víz
- 1 evőkanál por alapú eritrit
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 5-6 csepp vanília aroma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- ½ tábla cukor,- laktózmentes csokoládé
A kölest feltesszük főni a rizstejjel, vízzel és az eritrittel. Hozzáadjuk a vanília aromát a fél citrom reszelt héját. Időnként megkavarjuk, nehogy leégjen. Ha a köles már megpuhult (nem baj, ha kicsit szétfő), hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk a masszát. Ezután vizes kézzel rudakat formázunk belőle. Gőz felett felhevítjük az olajat, ezután beledaraboljuk a csokoládét. A hengereket az olvasztott csokoládéba forgatjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!