Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

„Túró” rudi kölesből

2017. augusztus 06. - Derült égből allergia

A neve Rudi. Köles Rudi. Ízre és kinézetre is tökéletes mása az igazi „piros pöttyesnek”, de valójában semmiféle tejterméket nem tartalmaz. Többször kísérleteztem már a „hamis” rudi megalkotásával, de ez lett a nyerő.

  • 10 dkg köles
  • 2 dl rizstej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál por alapú eritrit
  • 1/2 bio citrom reszelt héja
  • 5-6 csepp vanília aroma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ½ tábla cukor,- laktózmentes csokoládé

 

A kölest feltesszük főni a rizstejjel, vízzel és az eritrittel. Hozzáadjuk a vanília aromát a fél citrom reszelt héját. Időnként megkavarjuk, nehogy leégjen. Ha a köles már megpuhult (nem baj, ha kicsit szétfő), hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk a masszát. Ezután vizes kézzel rudakat formázunk belőle. Gőz felett felhevítjük az olajat, ezután beledaraboljuk a csokoládét. A hengereket az olvasztott csokoládéba forgatjuk, majd dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!

20631540_1641668645875595_497095757_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1812723922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása