Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

15 perces somlói galuska

2017. szeptember 17. - Derült égből allergia

Ismét az egyik kedvenc édességem instant változatát készítettem el. Tökéletes választás lehet, ha nincs időnk, esetleg kedvünk órákig a konyhában sertepertélni, de akkor is, ha vendégek toppannak be a semmiből, esetleg ha valami villámgyors desszerttel szeretnénk kényeztetni magunkat.

Piskóta helyett:

  • 1 csomag Mester család babapiskóta
  • Vaníliás krémhez:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál por alapú eritrit
  • 1 evőkanál mazsola
  • 5 dl laktózmentes tej (tejérzékenyek növényi tejjel is helyettesíthetik)

Csokis öntet:

  • 4+1 dl laktózmentes tej (tejérzékenyek növényi tejjel is helyettesíthetik)
  • 1 evőkanál cukrozatlan, holland kakaópor
  • 5-6 csepp rumaroma
  • 1 evőkanál por alapú eritrit
  • 1 csapott evőkanál rizsliszt

A tetejére:

  • laktózmentes, növényi tejszínhab

A babapiskótát egy tálba tördeljük. A vaníliás pudingot elkeverjük 2 dl hideg tejjel és az édesítőszerrel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha elkészült, belekeverjük a mazsolát, majd hozzáöntjük a babapiskótánkhoz és jól összeforgatjuk. Most következhet a csokis öntet: 4 dl tejet felforralunk az édesítővel és a rumaromával, majd folyamatosan kevergetve belekeverjük a rizslisztet is úgy, hogy egy sűrűbb, csomómentes krémet kapjunk. . Eközben a kakaót csomómentesre keverjük a maradék 1 dl tejben, majd a forró tejhez öntjük és jól elkeverjük. Ezután egy pohárba/tálba rétegezzük őket: alulra kerül a vanília pudingos-mazsolás babapiskóta, erre pár kanál csokisodó, amit én meghintettem egy kis darált dióval, erre nyomjuk a tejszínhabot, ezt folytatjuk addig, amíg kitartanak a hozzávalók, a lényeg, hogy jó sok tejszínhabbal fejezzük be a műveletet. Leírva picit bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, végtelenül egyszerű és nagyon finom! Jó étvágyat!

hzhr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8712871610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása