Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Csokis pöffeteg

2017. december 21. - Derült égből allergia

A receptet Vizler-Bokréta Veronika oldalán találtam és Karácsony óta már számtalanszor elkészítettem. Az eredeti recepthez képest én annyit változtattam „csokifüggőségem” okán, hogy kakaópor helyett olvasztott csokoládét használtam.  Ízre így számomra egyfajta átmenetet képez a csokis puszedli és a brownie között. Régóta szemeztem már ezzel a süteménnyel, Londonban élő ismerőseim ugyanis már ódákat zengtek róla. Náluk roppant találóan a "snowcookie", azaz "havas süti" névvel illetik.:)

Hozzávalók:

  • 170 gr Mester süteményliszt
  • 6 gr sütőpor
  • csipet só
  • 100 gr por alapú eritrit + további 2-3 evőkanál belőle a forgatáshoz
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 100 gr Liga  
  • 1 tábla glutén- és tejmentes étcsokoládé

 A lisztet, a csipet sóval, az édesítővel és a sütőporral összekeverjük. Gőz felett felhevítjük a margarint (egyéb zsiradékot, például olívaolajat is használhatunk hozzá, majd belekockázzuk a csokoládét is. Folyamatosan kevergetjük, amíg szépen felolvad. A száraz hozzávalókhoz öntjük, beleütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd a por alapú édesítőbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Recept innen:

http://www.glutenmentesovezet.hu/sutemenyek-edessegek/pofeteg-keksz-30-perc-alatt/47611/

brownie_puffancs_hosuti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2413515419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása