Ezt a végtelenül egyszerű, mégis ízletes süteményt készíthetjük aszalt gyümölcs válogatásból, de egyenként mi is összevadászhatjuk a belevalókat az ízlésünknek megfelelően, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Aki a kicsit savanykásabb, kevésbé tömény ízvilágot kedveli, előnyben részesítheti az aszalt vörösáfonyát és szilvát, az édesszájúak ugyanakkor ne sajnálják belőle a kandírozott ananászt, a mazsolát, de a cukrozott narancshéj - amit egyébként otthon is könnyedén elkészíthetünk- is remek hozzávaló lehet, de csokoládédarabokkal is nagyszerű. Tehetünk bele különböző magvakat, diót, mandulát, akár kesudiót is. Nálunk a család nagy kedvence, már-már szállóigévé vált az utóbbi években így ünnepek előtt, hogy „nincs Karácsony Kevin.…akarom mondani gyümölcskenyér nélkül”! :D
Hozzávalók:
- 50 dkg Mester család süteményliszt
- 40 dkg Liga laktózmentes vaj
- 8 evőkanál laktózmentes tej
- 40 dkg por alapú eritrit + 1 evőkanál a tetejére
- 5 tojás
- 15 dkg (gluténmentes) kandírozott gyümölcs mix
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál aszalt vörösáfonya
- 1/2 marék dió összetördelve
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kavéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
A tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáöntjük a tejet, majd a szódabikarbónát, sütőport és a csipet sót is beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is és kézi robotgép segtségével alaposan összedolgozzuk. Ezt követően beleszórjuk a kandírozott gyümölcsöket, a diót és a mazsolát is és alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formába öntjük és 180 fokon, kb 45-50 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt, a maradék eritrittel –akár egy szűrő segítségével- meghintjük a tetejét. Jó étvágyat!