Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Gyümölcskenyér

2017. december 21. - Derült égből allergia

Ezt a végtelenül egyszerű, mégis ízletes süteményt készíthetjük aszalt gyümölcs válogatásból, de egyenként mi is összevadászhatjuk a belevalókat az ízlésünknek megfelelően, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Aki a kicsit savanykásabb, kevésbé tömény ízvilágot kedveli, előnyben részesítheti az aszalt vörösáfonyát és szilvát, az édesszájúak ugyanakkor ne sajnálják belőle a kandírozott ananászt, a mazsolát, de a cukrozott narancshéj - amit egyébként otthon is könnyedén elkészíthetünk- is remek hozzávaló lehet, de csokoládédarabokkal is nagyszerű. Tehetünk bele különböző magvakat, diót, mandulát, akár kesudiót is. Nálunk a család nagy kedvence, már-már szállóigévé vált az utóbbi években így ünnepek előtt, hogy „nincs Karácsony Kevin.…akarom mondani gyümölcskenyér nélkül”! :D

Hozzávalók:

  • 50 dkg Mester család süteményliszt
  • 40 dkg Liga laktózmentes vaj
  • 8 evőkanál laktózmentes tej
  • 40 dkg por alapú eritrit + 1 evőkanál a tetejére
  • 5 tojás
  • 15 dkg (gluténmentes) kandírozott gyümölcs mix
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál aszalt vörösáfonya
  • 1/2 marék dió összetördelve
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kavéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáöntjük a tejet, majd a szódabikarbónát, sütőport és a csipet sót is beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is és kézi robotgép segtségével alaposan összedolgozzuk. Ezt követően beleszórjuk a kandírozott gyümölcsöket, a diót és a mazsolát is és alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formába öntjük és 180 fokon, kb 45-50 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt, a maradék eritrittel –akár egy szűrő segítségével- meghintjük a tetejét. Jó étvágyat!

narancsos-mezeskalacsos_gyumolcskenyer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5513515439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása