Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Zserbógolyó

2017. december 21. - Derült égből allergia

A zserbó az egyik kedvenc süteményem, főként így Karácsony tájékán! Elkészítését illetően az egyetlen visszatartó tényező, hogy kicsit sok időbe telik és valljuk be így a Karácsony előtti készülődés, ajándék és favásárlás kellős közepette, sok mindenünk van, de időnk az vajmi kevés. (Ráadásul  én személy szerint hibáimból nem tanulva, újra és újra tanulásra adom a fejem, így az ünnepek jelentős része az ijesztően vastag  tankönyvek feletti görnyedéssel telik). :D Ezért is örültem annyira, amikor egy kedves ismerősömnél először találkoztam ezzel a süteménnyel. Eredeti társához képest sütés nélkül, villámgyorsan elkészül, ennek ellenére mégis igazi zserbós ízvilágot varázsolhatunk vele az ünnepi asztalra.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált glutén- és laktózmentes keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 marék aszalt sárgabarack, apróra felkockázva
  • 3-4 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál por alapú eritrit
  • 1 tábla glutén- és laktózmentes étcsokoládé
  • 3 evőkanál olívaolaj

A darált kekszet, a darált diót, a felkockázott aszalt sárgabarackot és az édesítőszert összekeverjük, majd hozzáadunk annyi lekvárt, hogy jól formálható masszát kapjunk és ezután golyókat készítünk belőle. A golyócskákat egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük és ½ órát a hűtőszekrényben dermesztjük. Addig gőz felett a felhevített olívaolajon felolvasztjuk - folyamatos kevergetés mellet- a felkockázott csokoládét, majd egy villa segítségével beleforgatjuk a golyókat, megszórjuk a tetejét darált dióval és 1-2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Jó étvágyat!

zserbogolyo_aszalt_sargabarackkal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1413515469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása