Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Mac&Cheese, az amerikai sajtos tészta

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 20 dkg gluténmentes szarvacska tészta
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg laktózmentes trappista sajt
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • só, bors
  • egy leheletnyi cayenne bors vagy szerecsendió még pikánsabbá teheti
  • olívaolaj
  • negyed vöröshagyma

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajat forrósítunk, a hagymát megpirítjuk. Beletesszük a vajat, ha felolvadt beleszórjuk a lisztet, pár percig pirítjuk (ez a lépés veszélyes egy kicsit, itt már fordult elő újratervezés). Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, sót, borsot ízlés szerint. A lereszelt trappista sajtot beleszórjuk, pár perc alatt felolvad. Belekeverjük a kifőzött tésztát, jól összeforgatjuk. Ez egy instant változat, amit tovább fokozhatunk, ha ezt követően hőálló tálba öntjük, a tetejét még meghintjük egy kis reszelt sajttal és betoljuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Bármelyik változathoz jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3312620239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása