- 20 dkg gluténmentes szarvacska tészta
- 2 dl laktózmentes tej
- 3 dkg vaj
- 20 dkg laktózmentes trappista sajt
- 2 evőkanál rizsliszt
- só, bors
- egy leheletnyi cayenne bors vagy szerecsendió még pikánsabbá teheti
- olívaolaj
- negyed vöröshagyma
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajat forrósítunk, a hagymát megpirítjuk. Beletesszük a vajat, ha felolvadt beleszórjuk a lisztet, pár percig pirítjuk (ez a lépés veszélyes egy kicsit, itt már fordult elő újratervezés). Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, sót, borsot ízlés szerint. A lereszelt trappista sajtot beleszórjuk, pár perc alatt felolvad. Belekeverjük a kifőzött tésztát, jól összeforgatjuk. Ez egy instant változat, amit tovább fokozhatunk, ha ezt követően hőálló tálba öntjük, a tetejét még meghintjük egy kis reszelt sajttal és betoljuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Bármelyik változathoz jó étvágyat!