Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Pupusa, salvadori töltött lepény

2017. június 26. - Derült égből allergia

Hozzávalók:

  • 2 bögre kukoricaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl kókuszolaj
  • kb 1.5 dl víz

Töltelék:

  • 1 kis pohár laktózmentes tejföl
  • 10 dkg laktózmentes sajt
  • 10 dkg gluténmentes sonka
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, tésztát kapjunk. Kicsit pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket, ami a fantáziánkra van bízva. Igazi értékmentő recept, bármivel tölthetjük, amit a hűtőszekrényben találunk. Én jelen esetben egy kis pohár tejfölbe felkockázott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, zöldborsót, felcsíkozott sonkát és reszelt sajtot kevertem, kicsit megsóztam, borsoztam, ez került a tésztába.  De készíthetünk paradicsomos húsos ragut, azzal is nagyon finom. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán ovális alakúra nyújtjuk. beleteszünk egy-két evőkanál tölteléket, majd a tésztát felül összecsipkedjük és kicsit lelapítjuk, hogy ne folyjon ki belőle a massza.A kókuszolajat felmelegítjük, majd mindkét oldalát kb 3-5 percig sütjük amíg barnulni nem kezd. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9312621209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása