Hozzávalók:
- 2 bögre kukoricaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl kókuszolaj
- kb 1.5 dl víz
Töltelék:
- 1 kis pohár laktózmentes tejföl
- 10 dkg laktózmentes sajt
- 10 dkg gluténmentes sonka
- 1 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db zöldpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, tésztát kapjunk. Kicsit pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket, ami a fantáziánkra van bízva. Igazi értékmentő recept, bármivel tölthetjük, amit a hűtőszekrényben találunk. Én jelen esetben egy kis pohár tejfölbe felkockázott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, zöldborsót, felcsíkozott sonkát és reszelt sajtot kevertem, kicsit megsóztam, borsoztam, ez került a tésztába. De készíthetünk paradicsomos húsos ragut, azzal is nagyon finom. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán ovális alakúra nyújtjuk. beleteszünk egy-két evőkanál tölteléket, majd a tésztát felül összecsipkedjük és kicsit lelapítjuk, hogy ne folyjon ki belőle a massza.A kókuszolajat felmelegítjük, majd mindkét oldalát kb 3-5 percig sütjük amíg barnulni nem kezd. Jó étvágyat!