Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sütőtökös Latte

2017. szeptember 13. - Derült égből allergia

Bevallom nektek, hogy az egyetem alatt igazi kávéfüggő lettem. Kezdetben csak, mint lehetséges koffeinforrás (lehetőleg azonnal és intravénásan) lebegett a szemem előtt egy-egy áttanult éjszaka után, ma már az ízével ejt rabul. A reggel fénypontja, amikor beindítom a kávéfőzőt és gőzölgő kávéillat lengi be az egész lakást.

Először a Starbucks kínálatában találkoztam ezzel a mennyei, fűszeres és laktató kávékülönlegességgel, gondoltam hát egyet egy hűvös, őszi reggelen és megpróbáltam idevarázsolni az étkezőasztalra. Az eredmény pedig: a leglustább családtagom is egy perc alatt gyorsult 100-ra és egy szempillantás alatt a konyhában termett, amikor megérezte a kulcslyukon át beszűrődő mézeskalácsos-sütőtökös illatot. Azt hiszem, ez magáért beszél.

  • 1 adag presszó kávé
  • 1 evőkanál por alapú eritrit (akik fogyaszthatnak mézet, érdemes azzal kipróbálni)
  • 2,5 dl mandulatej
  • 2 evőkanál sütőtök püré
  • ½ kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

A sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A húsát egy tálkába kaparjuk, hozzáadjuk az édesítőt és a fűszereket, valamint egy 1 dl tejet, majd turmixgépben (vagy botmixerrel) pürésítjük. A maradék 1,5 dl tejet a felmelegítjük (nem kell felforralni!), majd belekeverjük a sütőtök pürét is. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk a tetejére és meghintjük egy kis fahéjjal. Jó étvágyat!

 

sutotokos_latte.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4212827316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása