Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Tofus egytál mozzarellával, koktélparadicsommal

2017. július 12. - Derült égből allergia

Mivel a hétköznapokon elég kevés húst fogyasztok, ezért az utóbbi időben - mióta rájöttem, hogy egyáltalán nem ördögtől való dolog és már nem  forgatom tanácstalanul a kezemben a boltok polcai előtt - gyakran kerül itthon az asztalra tofu, ami rendkívül gazdag fehérjében (ugyanakkor szénhidrátban annál szegényebb, ami szintén nem hátrány), vegetáriánus étrendben kedvelt húspótló. Különböző ízesítésben kapható, füstölt, bazsalikomos, illetve jelen esetben a chilis változat, amiket a magam részéről jobban kedvelek, mivel a natúr tofut semleges íze miatt erőteljesebben kell pácolni, fűszerezni. Számos felhasználási módja ismert, fogyaszthatjuk kirántva, készülhet belőle pörkölt, leves, de akár sütemény is. Az ízét talán a házi sajthoz tudnám a legjobban hasonlítani.

  • 180g Lunter gluténmentes chilis tofu
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • só, bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 1 zacskó laktózmentes Szarvasi mini mozzarella

A tofut kicsit leitatjuk a levétől, majd felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, oregánót, sót, borsot (egyéb fűszerek is használhatók ízlés szerint). A tofu kockákat beleforgatjuk a lisztes keverékbe, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy másik serpenyőben egy kanál forró olívaolajban kicsit megfonnyasztjuk a paradicsomokat, pár másodpercig megforgatjuk benne a mozzarella golyókat is. Jó étvágyat!

 

19859311_1611675495541577_1813835815_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2812660173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása