Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Mazsolás borleves

2017. december 22. - Derült égből allergia

Őszintén szólva, amióta csak az eszemet tudom, Szenteste nálunk mindig halászlé került az ünnepi asztalra. Sajnos pár éve, amikor is kiderült ez a fránya ételallergiám, a magas hisztamin tartalom miatt a halaknak és egyéb tengeri herkentyűknek is búcsút kellett intenem. Tavaly készítettem először borlevest, főként praktikussági szempontoktól vezérelve, miután az ipari mennyiségű habcsókból kimaradt temérdek tojássárgája sorsa állandó fejtörést okozott (rántotta meg ugyebár mégsem illik túlságosan bele a karácsonyi menübe) . Tehát amellett, hogy igazi értékmentő ez a recept, rendkívül ízletes, ráadásul az egész lakást megtölti a kellemes mézeskalácsos, fűszeres illat a főzése közben. Akkor se essünk kétségbe, ha elsőre nem sikerül tökéletesen, a jókedv tőle mindenképp garantált!

Hozzávalók:

  • 6 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 15 dkg eritrit
  • 1 marék mazsola
  • 7 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (igen, idén nagyon rácuppantam erre a fűszerkeverékre és lassan már tényleg mindenbe teszek belőle)
  • ½ citrom leve
  • Növényi, laktózmentes tejszínhab

A bort a vízzel feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a citromlevet, majd beleszórjuk a mazsolát és a fűszerkeveréket is. Kb 2-3 percig forraljuk. Ezalatt a tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel, majd óvatosan (érdemes lejjebb venni a gázt a művelet előtt), folyamatos kevergetés mellett a borba öntjük. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Tejszínhabbal, mazsolával megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

borleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3313517549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása