Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Narancsos-gyömbéres répakrémleves

2017. október 13. - Derült égből allergia

Egy igazi vitaminbombát hoztam most nektek a hidegebb időkre, ami nem mellesleg hihetetlenül ízletes is. Igazi őszi kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető, melengető krémleves, hiszen a friss gyümölcsökről, zöldségekről ebben az évszakban sem kell lemondanunk.

  • 3 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db erőleves kocka (vagy alaplé)
  • 1 db nagyobb narancs
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

A répákat és a burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd egy kis pityergés kíséretében felaprítjuk a vöröshagymát is. Egy lábosban felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, pár percig pároljuk, majd felöntjük 2 és fél bögre vízzel. Eközben lereszeljük a megtisztított narancs héját, kifacsarjuk levét. Ha forrni kezd a vizünk, beledobjuk az erőleves kockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt gyömbért, hozzáöntjük a narancs héját és a levét is, ezután fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket (Időnként lessük meg és ha nagyon elfőtte a levét, azt pótoljuk). Végül botmixerrel pürésítjük a levesünket. Tökmagolajjal meglocsolva, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

 

narancsos-gyomberes_repakremleves.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr7012973131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása