Egy igazi vitaminbombát hoztam most nektek a hidegebb időkre, ami nem mellesleg hihetetlenül ízletes is. Igazi őszi kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető, melengető krémleves, hiszen a friss gyümölcsökről, zöldségekről ebben az évszakban sem kell lemondanunk.
- 3 db nagyobb sárgarépa
- 1 db nagyobb burgonya
- 1 db erőleves kocka (vagy alaplé)
- 1 db nagyobb narancs
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
A répákat és a burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd egy kis pityergés kíséretében felaprítjuk a vöröshagymát is. Egy lábosban felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, pár percig pároljuk, majd felöntjük 2 és fél bögre vízzel. Eközben lereszeljük a megtisztított narancs héját, kifacsarjuk levét. Ha forrni kezd a vizünk, beledobjuk az erőleves kockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt gyömbért, hozzáöntjük a narancs héját és a levét is, ezután fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket (Időnként lessük meg és ha nagyon elfőtte a levét, azt pótoljuk). Végül botmixerrel pürésítjük a levesünket. Tökmagolajjal meglocsolva, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!