- 500 gr lilakáposzta
- 50 gr rizsliszt
- 1 evőkanál Szafi zabpehelyliszt
- 1 közepes alma
- 1 kisebb cukkini
- 2 tojás
- só, bors
- 1 bögre gluténmnetes zsemlemorzsa
A lilakáposztát megmossuk, a cukkinit meghámozzuk. Felaprítjuk őket, (a cukkinit le is reszelhetjük) majd megsózzuk, és fél órára félretesszük, amíg levet nem ereszt (muszáj lesz neki). Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összeforgatjuk a káposztával és a cukkinivel. Sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. Kóstolgatás! Beleütünk 2 tojást, majd hozzáadjuk a liszteket és az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk. Gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A belsejének első (meg második) ránézésre is kissé szokatlan a színhatása, de tényleg finom.
Karfiolrizs:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 evőkanál laktózmentes vaj
- só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Zöldségaprító gépben (pár pillanatig, nehogy püré legyen belőle), (ennek hiányában reszelővel) rizsszem nagyságúra daráljuk. Két evőkanál laktózmentes vajat hevítünk, amin 5-6 perc alatt megpároljuk a karfiolrizst, közben sózzuk, borsozzuk. Frissen aprított petrezselyemmel is tálalhatjuk. Jó étvágyat!