Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Almás-lilakáposztás cukkini fasírt karfiolrizzsel

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 500 gr lilakáposzta
  • 50 gr rizsliszt
  • 1 evőkanál Szafi zabpehelyliszt
  • 1 közepes alma
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 bögre gluténmnetes zsemlemorzsa

 

A lilakáposztát megmossuk, a cukkinit meghámozzuk. Felaprítjuk őket, (a cukkinit le is reszelhetjük) majd megsózzuk, és fél órára félretesszük, amíg levet nem ereszt (muszáj lesz neki).  Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összeforgatjuk a káposztával és a cukkinivel. Sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. Kóstolgatás! Beleütünk 2 tojást, majd hozzáadjuk a liszteket és az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk. Gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A belsejének első (meg második) ránézésre is kissé szokatlan a színhatása, de tényleg finom.

Karfiolrizs:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 evőkanál laktózmentes vaj
  • só, bors

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Zöldségaprító gépben (pár pillanatig, nehogy püré legyen belőle), (ennek hiányában reszelővel) rizsszem nagyságúra daráljuk. Két evőkanál laktózmentes vajat hevítünk, amin 5-6 perc alatt megpároljuk a karfiolrizst, közben sózzuk, borsozzuk. Frissen aprított petrezselyemmel is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6212620407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása