- 25 dkg laktózmentes túró
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál rizsdara
- 1 csipet só
- 2 evőkanál folyékony édesítőszer
- 1 evőkanál rizsliszt
- 4 evőkanál rizsdara
- lm tejföl
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- egy marék eper
A két tojást egy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört túrót, az édesítőszert, sót, végül a rizslisztet és a rizsdarát. Masszává állítjuk össze, golyókat formálunk, közepébe epret rejtünk. (Ezoterikusabb háziasszonyok férfi neveket tartalmazó cetliket is belenyomkodhatnak és amelyiket először kettévágják, az lesz a befutó.) Kifőzzük forrásban lévő vízben. Érdemes kisebb gombócokat készíteni, úgy puhább lesz. Morzsa: vajon megpirítjuk a rizsdarát. Belehempergetjük a gombócokat. mindezt villámgyorsan, mert ha kiszárad, már nem ragad rá. Jó étvágyat!