Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Epres túrógombóc

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál folyékony édesítőszer
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál rizsdara
  • lm tejföl
  • 1 evőkanál laktózmentes vaj
  • egy marék eper

 

A két tojást egy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a villával összetört túrót, az édesítőszert, sót, végül a rizslisztet és a rizsdarát. Masszává állítjuk össze, golyókat formálunk, közepébe epret rejtünk. (Ezoterikusabb háziasszonyok férfi neveket tartalmazó cetliket is belenyomkodhatnak és amelyiket először kettévágják, az lesz a befutó.) Kifőzzük forrásban lévő vízben. Érdemes kisebb gombócokat készíteni, úgy puhább lesz. Morzsa: vajon megpirítjuk a rizsdarát. Belehempergetjük a gombócokat. mindezt villámgyorsan, mert ha kiszárad, már nem ragad rá. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4412620223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása