Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Vörösboros-fűszeres szilvaleves

2017. szeptember 06. - Derült égből allergia

Itt van az ősz, itt van újra….és vele együtt a szilvaszezon! Hoztam is egy finom, villámgyors szilvás receptet, amit akár még a szilvalekvár főzés előtt/alatt/után is összedobhatunk, hogy a roskadozó kamrapolcok mellett a bendőben is landoljon egy-két finom falat a nap végére! Hidegen és forrón fogyasztva is kitűnő, mennyei illata átmelengeti a szívünket, lelkünket a hűvös őszi estéken!

  • ½ kg jó érett szilva
  • 1 evőkanál xilit
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • víz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 3-4 szem szegfűszeg

(aki nem szeretne egyenként bajlódni a fűszerekkel, egy kávékanál mézeskalács fűszerkeverékkel is helyettesítheti őket)

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Belekeverjük a fűszereket, az édesítőt és a citrom levét. Ha a szilva már kezd puhulni, felöntjük a vörösborral (ha nagyon elforrta volna a vizet, azt pótolhatjuk). Amikor megpuhult, a szegfűszeget kihalásszuk belőle, majd egy teáskanál kukoricaliszt és forró víz keverékéből habarást készítünk, amivel besűrűsítjük a levesünket folyamatos kevergetés mellett. Pár rottyanás után lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, botmixerrel még pürésíthetjük. Jó étvágyat!

 

21361026_1676319242410535_1777534414_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5512808362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása