Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Illatos fehérboros-fűszeres mandarinrkémleves , kandírozott narancshéjjal, reszelt étcsokival

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kávékanál őrölt fahéj
  • 1 nagy narancs
  • 1 kg mandarin
  • 1 kávékanál
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 dl laktózmentes tej
  • vaníliás pudingpor

tálaláshoz: kandírozott narancshéj, diabetikus étcsoki

  méz/édesítőszer

2 dl fehérbort, egy dl vízzel és a fűszerekkel felteszünk főzni. Ha már forr, leszűrjük a fűszerektől, majd visszarakjuk lassú tűzre. Kifacsarunk 1 nagy narancsot és kb. 1 kg mandarint. 2 dl laktózmentes tejet kikeverünk 2 evőkanál diabetikus vaníliás pudingporral. A borhoz adjuk a kifacsart citrusleveket, 2 evőkanál mézet/ édesítőszert ízlés szerint, majd pár perc kevergetés után a pudingot is. Ha már kezd kicsit sűrűsödni, eloltjuk. Reszelt diabetikus étcsokival vagy kandírozott narancshéjjal tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9412619537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása