Most joggal merülhet fel sokatokban a kérdés, hogy akkor mégis miből készül ez a „csodapalacsinta”? Jó hírem van, ugyanis pár hozzávalóból pillanatok alatt összedobható, ráadásul igazi értékmentő étel, hiszen tegyük szívünkre a kezünket, mindenkinél lapul a konyhapulton egy-két „ottfelejtett”, nyuffadt banán, ami általában a kukában landol (legalább is nálam -mea culpa). Na, ehhez a recepthez pont ilyen rozoga banánokra lesz szükségünk.
- 2 db érettebb banán
- 1 bögre Mimen palacsintaliszt
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1csapott kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál eritrit (itt is érdemes kóstolni sütés előtt, előfordul, hogy a banántól olyan jó édes lesz, hogy édesítőszerre már nem is lesz szükség)
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 bögre szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
- 1 marék apróra kockázott tej- és cukormentes étcsokoládé
- kókuszolaj a sütéshez
A banánokat egy tálban villával jól összenyomkodjuk. A tojást habosra verjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a banánpürét. A palacsintaport összekeverjük a fahéjjal, sóval, szódabikarbónával, sütőporral és az étcsokoládéval. Hozzáadjuk a tojásos-banános keveréket, majd a szódavizet folyamatosan adagolva egy sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A palacsintasütőben egy teáskanál kókuszolajat hevítünk, majd egy merőkanál segítségével kisebb adag tésztát csorgatunk a serpenyő közepébe, mint a hagyományos palacsintánál. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Én mézzel (végre valami, amire nem vagyok allergiás-ANNYIRA) meglocsolva tálaltam, de kínálhatjuk lekvárral, pudinggal is. Jó étvágyat!