Bevallom nektek őszintén –bár lehet ezért sokan megköveznek-,hogy az ősz és a tél nem a legkedvesebb évszakom (mániásan nyárimádó vagyok). Hiába a sok szép, színes levél, a hűvös, szeles idő és a szürkeség iránti utálatomat nem tudja felülírni. De mégis próbálom megtalálni minden évszak szépségét, így például az őszi idénygyümölcsöket, mint a szilva, az alma és a szőlő, amikből rengeteg finomság készíthető. Hoztam is nektek egy ízletes és végtelenül egyszerű, kelesztés és dagasztás nélkül elkészíthető fánk receptet, amit a gyümölcsök nem csak egészségesebbé varázsolnak, de még lágyabbá, légiesebbé teszik a tésztát és hihetetlenül finom, különleges ízhatást érhetünk el velük.
- 2 db közepes alma
- 2 db közepes nagyságú körte
- 2 bögre rizsliszt (kb 300 gr)
- 1 tojás
- 2 evőkanál folyékony édesítőszer (érdemes kóstolgatni, mert a mennyiség nagyban függ az alma édességétől)
- 1,5 pohár laktózmentes joghurt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 bio citrom reszelt héja
- kókuszolaj a sütéshez
Az almát és a körtét meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral és a fahéjjal. A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert, a reszelt citromhéjat, a joghurtot és a reszelt gyümölcsöket. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket . Ha nem volt kellően lédús a gyümölcs és ezért túl masszívra sikeredett a tészta, még egy kis joghurt hozzáadásával lazíthatjuk. A ragacsos tésztát evőkanál segítségével felhevített kókuszolajba szaggatjuk, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Por alapú eritrittel meghintve, diabetikus lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!