Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Almás-körtés10 perces fánkocskák rizslisztből

2017. szeptember 02. - Derült égből allergia

Bevallom nektek őszintén –bár lehet ezért sokan megköveznek-,hogy az ősz és a tél nem a legkedvesebb évszakom (mániásan nyárimádó vagyok). Hiába a sok szép, színes levél, a hűvös, szeles idő és a szürkeség iránti utálatomat nem tudja felülírni. De mégis próbálom megtalálni minden évszak szépségét, így például az őszi idénygyümölcsöket, mint a szilva, az alma és a szőlő, amikből rengeteg finomság készíthető. Hoztam is nektek egy ízletes és végtelenül egyszerű, kelesztés és dagasztás nélkül elkészíthető fánk receptet, amit a gyümölcsök nem csak egészségesebbé varázsolnak, de még lágyabbá, légiesebbé teszik a tésztát és hihetetlenül finom, különleges ízhatást érhetünk el velük.

  • 2 db közepes alma
  • 2 db közepes nagyságú körte
  • 2 bögre rizsliszt (kb 300 gr)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál folyékony édesítőszer (érdemes kóstolgatni, mert a mennyiség nagyban függ az alma édességétől)
  • 1,5 pohár laktózmentes joghurt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • kókuszolaj a sütéshez

Az almát és a körtét meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral és a fahéjjal. A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert, a reszelt citromhéjat, a joghurtot és a reszelt gyümölcsöket. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket . Ha nem volt kellően lédús a gyümölcs és ezért túl masszívra sikeredett a tészta, még egy kis joghurt hozzáadásával lazíthatjuk. A ragacsos tésztát evőkanál segítségével felhevített kókuszolajba szaggatjuk, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Por alapú eritrittel meghintve, diabetikus lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

 

almas-kortes_pille-egerfank_rizslisztbol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3012799152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása