- 1 db közepes karfiol
- 1 pohár laktózmentes tejszín vagy fejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db erőleveskocka
- 1.5 l víz
Szedjük rózsáira a karfiolt 1,5 liter vízben főzzük puhára. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát. Amikor megfőtt a karfiol, botmixerrel pürésítsük.
Kis tálba vegyünk ki kb. két merőkanálnyi levet és a tejszínnel vagy tejföllel keverjük csomómentesre. Öntsük vissza a levet és pár percig még forraljuk. Tálalhatjuk pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával is. Garantáltan glutén és laktózmentes finom étel. Ami az egyik legnagyobb erénye, hogy gyorsan elkészíthető, így a megspórolt időt, minden nő fordítsa magára nyugodt lelkiismerettel. Jó étvágyat!