Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Karfiolos pizza

2017. június 25. - Derült égből allergia

 

  • 1 fej karfiol
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd lepréselt fokhagyma
  • 1db tojás
  • 1 evőkanálnyi laktózmentes sajt reszelve
  • csipet bors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál oregano

A karfiolt szedjük rózsáira és pároljuk meg, a levét csurgassuk le. Botmixerrel aprítsuk fel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót majd jól keverjük össze. Simítsuk sütőpapírral kibélelt közepes tortaformába és 15 percig süssük 180 C fokos előmelegített sütőben.

Paradicsomos olaszos fűszerezésű (oregano, bazsalikom) szósszal kenjük meg, tetszés szerinti feltéttel gazdagítsuk. Tetejét laktózmentes reszelt sajttal szórjuk meg, majd tegyük 10-15 percre újra a sütőbe. Innentől már csak tűkön ülve kivárjuk, míg egy kicsit meghűl, majd jól megesszük. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1812619391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása