A palacsintához:
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre laktózmentes tej/ vagy szódavíz
- 1 közepes tojás
- 1 teáskanál cukrozatlan holland kakópor
- 1 kávékanál sütőpor (gluténmentes)
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 evőkanál xilit
- 4 teáskanál piros ételfesték (akkor lesz csak szép piros)
A töltelékhez:
- 100 g laktózmentes mascarpone
- 2 dl laktózmentes/növényi habtejszín
- 1 evőkanál xilit (ízlés szerint)
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 kávékanál vanília aroma
A tojást kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, csipet sót, szódabikarbónát, majd a tejet/szódát, és végül az ételfestéket, amíg sűrűbb palacsinta tésztát nem kapunk. Egy serpenyőbe egy kanál olívaolajat teszünk. Egy kisebb merőkanállal tésztát merünk a közepére, mindkét oldalát megsütjük.
Töltelék: A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, reszelt citromhéjat. A tejszínt habbá verjük. Összeforgatjuk a mascarpone krémmel. Betöltjük a palacsintákat. Aztán fohászkodunk, hogy legalább egy fotó erejéig kitartson, ne dőljön szét. Jó étvágyat!
A kokárda a készítés időpontját volt hivatott jelezni, nem szerves alkotórész.