Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Red Velvet amerikai palacsinta

2017. június 25. - Derült égből allergia

A palacsintához:

  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre laktózmentes tej/ vagy szódavíz
  • 1 közepes tojás
  • 1 teáskanál cukrozatlan holland kakópor
  • 1 kávékanál sütőpor (gluténmentes)
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál xilit
  • 4 teáskanál piros ételfesték (akkor lesz csak szép piros)

A töltelékhez:

  • 100 g laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes/növényi habtejszín
  • 1 evőkanál xilit (ízlés szerint)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 kávékanál vanília aroma

A tojást kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, csipet sót, szódabikarbónát, majd a tejet/szódát, és végül az ételfestéket, amíg sűrűbb palacsinta tésztát nem kapunk. Egy serpenyőbe egy kanál olívaolajat teszünk. Egy kisebb merőkanállal tésztát merünk a közepére, mindkét oldalát megsütjük.

Töltelék: A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, reszelt citromhéjat. A tejszínt habbá verjük. Összeforgatjuk a mascarpone krémmel. Betöltjük a palacsintákat. Aztán fohászkodunk, hogy legalább egy fotó erejéig kitartson, ne dőljön szét. Jó étvágyat!

A kokárda a készítés időpontját volt hivatott jelezni, nem szerves alkotórész.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5512620215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása