Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Tejbegríz rizsdarával

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 2 púpozott evőkanál rizsdara
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál laktózmentes vaj

A tejet a vízzel feltesszük forrni, a nyírfacukorral, egy csipet sóval. Mielőtt elkezd forrni, hozzáadjuk a vajat. Ha forr, lassan adagolva beleszórjuk a rizsdarát. Addig kevergetjük lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik. Kakaóval, fahéjjal, lekvárral, gyümölccsel tálaljuk. Bevallom, a tejberizst imádom, és amikor sunyi módon rám támadt az allergia, azt hittem örökre nélkülöznöm kell. Hát nem! Kiváltva a megfelelő anyagokkal, ugyanolyan élvezetes. mint a régi időkben. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5712619699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása