Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Császármorzsa

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • 25 dkg rizsliszt
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 4 db egész tojás
  • 1 mokkás kanál citromlé, vagy reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 4 dl laktóz mentes tej
  • mazsola ízlés szerint
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál Eritrit vagy Xilit
  • házi vaníliás cukor

A kétféle lisztet, az édesítőt, a vaníliás cukrot és a csipet sót elkeverjük a tojások sárgájával. Felöntjük a tejjel és alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges még egy kis tej hozzáadásával változtathatunk a tészta sűrűségén. A citromlevet (reszelt citromhéját) hozzáadjuk a masszához. Ekkor keverjük bele a mazsolát is (ha szeretjük), majd 10-15 percig letakarva állni hagyjuk. Egy serpenyőben a margarint felolvasztjuk és beleöntjük a tésztát. Amikor az alja már színesedik, fakanállal szétdaraboljuk és közepesen lángon kavargatva megpirítjuk. Cukormentes lekvárral ízesíthetjük. Jó étvágyat!

Házi vaníliás cukor elkészítése cukorra érzékenyeknek:

  • 2 bögre eritrit vagy xilit
  • 2 db vanília rúd

A vanília rudakat hosszában felvágjuk, a magokat kikaparjuk és összekeverjük az édesítővel.

Kávédarálóval porcukor állagúvá daráljuk, majd bedobozoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4312620471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása