- 250 g gluténmentes spagetti
- 1 bio citrom leve
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
A tésztát, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Egy lábasban 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, beleöntjük a az apróra zúzott fokhagymát és belefacsarjuk egy egész citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, pár perc alatt összefőzzük. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Sárgarépás zabfasírt madárkák
- 100 g zabpehely (gluténmentes)
- olívaolaj
- só, bors
- egy késhegynyi szerecsendió(elhagyható)
- 2 db nagyobb répa
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg laktózmentes trappista sajt
Díszítéshez:
- répa
- egész feketebors
A meghámozott sárgarépákat puhára főzzük, egy tálba tesszük, botmixerrel pürésítjük. 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítunk egy negyed, felaprított vöröshagymát. A sárgarépára öntjük. Hozzáadjuk a tojást, 1 csapott teáskanál zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, forró olajban aranybarnára sütjük.
A madárkák csőre sárgarépából, a szemük egész feketeborsból készült.