Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Fokhagymás citromos spagettifészek, zabfasírt madárkákkal

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • 250 g gluténmentes spagetti
  • 1 bio citrom leve
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

A tésztát, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Egy lábasban 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, beleöntjük a az apróra zúzott fokhagymát és belefacsarjuk egy egész citrom levét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, pár perc alatt összefőzzük. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát.

Sárgarépás zabfasírt madárkák

  • 100 g zabpehely (gluténmentes)
  • olívaolaj
  • só, bors
  • egy késhegynyi szerecsendió(elhagyható)
  • 2 db nagyobb répa
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg laktózmentes trappista sajt

Díszítéshez:

  • répa
  • egész feketebors

A meghámozott sárgarépákat puhára főzzük, egy tálba tesszük, botmixerrel pürésítjük. 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítunk egy negyed, felaprított vöröshagymát. A sárgarépára öntjük. Hozzáadjuk a tojást, 1 csapott teáskanál zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, forró olajban aranybarnára sütjük.

A madárkák csőre sárgarépából, a szemük egész feketeborsból készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4812620467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása