Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Sütőtökös gnocchi marinara szósszal, olajbogyóval, mozzarellával

2017. június 26. - Derült égből allergia
  • 1 db sonkatök fele
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
  • 1 zacskó laktózmentes mini mozzarella
  • 1 marék olajbogyó
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt+1 evőkanál kukoricaliszt
  • víz, só, bors
  • 10 dkg laktózmentes trappista sajt (elhagyható)

Kérek mindenkit, ezt a pár perces videót feltétlenül nézze meg az elkészítés előtt! Megadja az alaphangulatot! Kiderül belőle, hogy miért is veszélyes a kis huncut gnocchi és a zsiradék találkozása! De a lényeg: ha nem is sikerül tökéletesen az étel, CSAK POZITÍVAN!

 (Forrás:http://www.webstaurantstore.com )

Egy fél sütőtököt és egy nagyobb burgonyát meghámozunk, felkockázunk, sós vízben megfőzünk. Krumplinyomóval összetörjük. (Még forrón, utána megkeményedik, nehezebb dolgozni vele) Beleütünk egy tojást, a szerecsendiót, fahéjat sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a lisztet, tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy a massza, adhatunk hozzá még egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen, vagy ha nagyon nem akar összeállni, üssünk bele még egy tojást. Lisztezett asztalon kinyújtjuk a tésztát, rudacskákat sodrunk belőle, majd kb. egy cm-es darabokat vágunk le belőle késsel. Villával kicsit lelapítjuk, így lesz szép csíkos. Sós, forró vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére leszűrjük, ráöntjük a mártást, megszórjuk mozzarella golyóval és olajbogyóval, egy kis laktózmentes sajtot is reszelhetünk rá.

Marinara szósz:

  • 1 paradicsomkonzerv
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 db nagyobb répa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csapott kávékanál nyírfacukor (elhagyható)
  • só, őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1 csapott kávéskanál szárított oregánó

A sárgarépát meghámozzuk, nagyon apróra felkockázzuk, hogy könnyen megpuhuljon. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. 3 evőkanál olívaolajon egy lábasban, fél fej felaprított vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a sárgarépát, addig forgatjuk, amíg meg nem puhul. Ezután mehet bele a paradicsomkonzerv, a felkockázott paradicsom, só, bors, nyírfacukor és az oregánó. Kb. 25-30 percig főzzük alacsony lángon, időnként megkeverve, amíg a mártásunk besűrűsödik. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr312620461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása