- 400 g paradicsom
- 3 db kápia paprika
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 kis paradicsomkonzerv
- 100 g gluténmentes tagliatelle tészta
- És a fűszerek: 1 kávéskanál őrölt chilipaprika
- 1 kiskanál szárított oregánó
- 1 kiskanál szárított bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg laktózmentes sajt
A kápia paprikát sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt, forgatva megsütjük, lehúzzuk a héját, felcsíkozzuk. Egy evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és a sült paprikát is. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük az alaplével, és belekeverjük a paradicsompürét. (Az alaplé könnyen elkészíthető, ha 7 dl forrásban lévő vízbe beledobunk egy erőleves kockát és pár percig főzzük.) Fedő alatt, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul. Eközben a tagliatellét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Ha darabos maradna a paradicsom, a tészta hozzáadása előtt botmixerrel még pürésíthetjük. Ha a paradicsomszósz elkészült, hozzáöntjük a tésztát, pár perc alatt összefőzzük. Reszelt sajttal kínáljuk (én egy kanál laktózmentes tejfölt is csurgattam rá). Jó étvágyat!