Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Pikáns paradicsomleves sült paprikával, tagliatellével, reszelt sajttal

2017. július 04. - Derült égből allergia
  • 400 g paradicsom
  • 3 db kápia paprika
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 kis paradicsomkonzerv
  • 100 g gluténmentes tagliatelle tészta
  • És a fűszerek: 1 kávéskanál őrölt chilipaprika
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg laktózmentes sajt

A kápia paprikát sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt, forgatva megsütjük, lehúzzuk a héját, felcsíkozzuk. Egy evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és a sült paprikát is. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük az alaplével, és belekeverjük a paradicsompürét. (Az alaplé könnyen elkészíthető, ha 7 dl forrásban lévő vízbe beledobunk egy erőleves kockát és pár percig főzzük.) Fedő alatt, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul. Eközben a tagliatellét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Ha darabos maradna a paradicsom, a tészta hozzáadása előtt botmixerrel még pürésíthetjük. Ha a paradicsomszósz elkészült, hozzáöntjük a tésztát, pár perc alatt összefőzzük. Reszelt sajttal kínáljuk (én egy kanál laktózmentes tejfölt is csurgattam rá). Jó étvágyat!

 

pikans_paradicsomleves_tagliatellevel_reszelt_sajttal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8912641199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása