Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Rumos görögdinnyeleves fetával

2017. augusztus 05. - Derült égből allergia

Ha valami különleges, hűsítő finomsággal szeretnénk feldobni a grillezést, ajánlom ezt a különleges ízvilágú, rumos-fűszeres, hűsítő finomságot, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül.

  • ¼ görögdinnye
  • 1-2 evőkanál por alapú eritrit (a dinnye édességétől függően)
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • ½ lime leve
  • 0,5 dl rum (vagy 1 kávéskanál rumaroma)
  • ½ marék mentalevél
  • 50 gr Apetina laktózmentes fetasajt

A mentaleveleket megmossuk, felaprítjuk. Egy negyed görögdinnyét felkockázunk, kimagozunk. Az édesítőszerrel, fűszerekkel együtt a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a felaprított mentát, a rumot (aromát), végül fél lime levét is belecsorgatjuk. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor feta sajtot morzsolunk a tetejére. Jó étvágyat!

20631527_1641697672539359_161084343_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr9912722356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása