Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Fahéjas-szilvás köleskása

2017. szeptember 17. - Derült égből allergia

A fahéj és a szilva nekem mindig az őszi hangulatot idézi. Párosítva ezeket pompás ízhatásokat érhetünk el.

  • 10 dkg köles
  • 2 dl rizstej
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál por alapú eritrit
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5-6 szem szilva
  • laktózmentes, növényi tejszínhab

 

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A kölest feltesszük főni a vízzel, rizstejjel és az eritrittel. Hozzáadjuk a fahéjat és a szilvát is. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg a köles megpuhul (nem baj, ha kicsit szétfő) és magába szívja a folyadékot. Turmixgépben pürésítjük, tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!

fahejas-szilvas_koleskasa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4312871498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása