Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Brokkolikrém leves

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • só, bors
  • 3 dl Costa Bio rizstejszín
  • 1 csomó petrezselyemzöld

 

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. (A kést lemossuk, az ujjunkat lefertőtlenítjük, majd ragtapasszal leragasztjuk). Forrásban lévő vízbe tesszük a brokkolit, a hagymát és hozzá öntjük a rizstejet. Rizstej helyett használhatunk erőleves alaplevet is. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet felaprítjuk, (szükség szerint az előző műveletet megismételjük) és a majdnem készre főtt leveshez adjuk. 1-2 percig együtt főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk. Levesgyönggyel akartam feldobni, de otthon csak popcorn-t találtam, ezzel díszítettem és meglepően finom volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1112619469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása