Luca glutén-, laktóz-, és cukormentes konyhája

Derült égből allergia

Derült égből allergia

Corn dog

2017. június 25. - Derült égből allergia
  • 10 db virsli
  • 2 bögre Mester Család Civita kukoricaliszt
  • fél bögre Cornito
  • 2 kávéskanál instant élesztő
  • 1 kevés só
  • 1 db tojás
  • 1 pohár laktózmentes tejföl

A lisztet, a burgonyapelyhet, a sót, és a szárított élesztőt elkeverjük. Ebbe rakjuk a tojást, a tejfölt és addig keverjük, amíg sűrű palacsinta állagú valamit nem kapunk. Ha sikerül, és nem csomós hagyjuk pihenni, amíg mi is kiheverjük a kavargatással járó fáradalmakat. Ha erőt gyűjtöttünk a virslikről húzzuk le a héjukat, és szúrjuk rá őket a saslik pálcikákra (kisiskolás családoknál pár darab hurkapálca mindig megtalálható, ez is megfelelt a célnak). Forgassuk lisztbe a virsliket, mert a tészta így jobban rátapad. Serpenyőben forrósítsunk bőven olajat. A lisztes virsliket mártsuk a tésztamasszába, majd az olajban süssük meg őket aranybarnára. Konyhai papírtörlőre rakjuk, ami szépen leissza róla a felesleges olajat. Ketchuppal, vagy mustárral tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://derultegbolallergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6212619721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása