- 25 dkg laktózmentes túró
- 2 közepes tojás
- 1 csapott kávéskanál sütőpor/szódabikarbóna
- 1 evőkanál laktózmentes tejföl
- 15 dkg rizsliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál nyírfacukor
- egy marék mazsola
A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a két tojást és a tejfölt. A lisztet átszitáljuk, beleszórjuk sütőport, édesítőszert. A kókuszreszeléket és a mazsolát jól összekeverjük. (Mivel rövid időt vesz igénybe az elkészítése, remélhetőleg az odakészített mazsolának legalább a fele megmaradt a nassolás után). Összeöntjük a hozzávalókat, jól átforgatjuk. Golyókat formálunk, kicsit meglapítjuk, majd forró olajban kisütjük aranybarnára. Diabetikus lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!